PatraiNews.gr
Πολιτισμός

ACHAIA CLAUSS: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ “ΠΟΛΥΕΔΡΟ”


Μεγάλες στιγμές έζησαν τα παιδιά, που γιόρτασαν με το “Πολύεδρο” την Κυριακή 21 Απριλίου στους χώρους της οινοποιίας Achaia Clauss, το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που διοργανώνει και φέτος ο γνωστός πολιτιστικός χώρος – βιβλιοπωλείο της Πάτρας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε διαδοχικές δράσεις με συγγραφείς, εικαστικούς, αφηγητές και εκπαιδευτικούς και μεγάλη έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου.

 

Με τη συγγραφέα Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου τα παιδιά συζήτησαν για το βιβλίο της Ουμπάιντα, Το καραβάνι των ψυχών, ένα εφηβικό νεανικό μυθιστόρημα, από τις εκδόσεις Πατάκη, στη σειρά “Γιατί μαθαίνουμε Ιστορία;”.

Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος και ο ήρωας του «Μπουλουμπίνος», μαζί με τα παιδιά έστειλαν ένα μήνυμα για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την φυσική κληρονομιά με αφορμή το βιβλίο του «Σπίτι όλων μας η Γη» φωνάζει ο Μπουλουμπίνος, παντού να ακουστεί!. Ένα βιβλίο από τη σειρά του συγγραφέα ΟΙΚΟΛΟΓΗΜΑΤΑ, στις εκδόσεις Πατάκη.

Την ιστορία της Αλίντας και της άτακτης νεραΐδας Δάφνης, αφηγήθηκε η Μαρία Λάγιου, συγγραφέας του βιβλίου Η Αλίντα και η πιπίλα της, με επιστημονική επιμέλεια της παιδιάτρου Αλεξάνδρας Κοσμαρίκου.

Η συγγραφέας – αφηγήτρια Άννα Δενδρινού αφηγήθηκε ιστορίες από τα βιβλία της, για τον φόβο, την αγάπη, τα όνειρα και την αξία της ζωής.

 

Η  κουζίνα της Γαρδένιας μαζί με την εκπαιδευτικό Γιώτα Λαμπρακάκη και τα παιδιά, έπλασαν και ζωντάνεψαν “το κουλουράκι που δεν του άρεσε το σχήμα του” και θα γευτούν τα πεντανόστιμα κουλουράκια της Γαρδένιας !!

Τα εξωφρενικά γυαλιά του Αρίστου, εκδόσεις Παρέμβαση, ενέπνευσαν τα παιδιά να δημιουργήσουν ένα κόσμο μαγικό, μαζί με τη συγγραφέα του βιβλίου, Αλεξία Βόγδου.

Επίσης, διοργανώθηκαν εικαστικά εργαστήρια με θέματα από τα βιβλία , ζωγραφικής και κατασκευών με την Ελευθερία Αλεξανδράτου, ενώ εργαστήρια χαρακτικής, τυπώματος και Ex libris, με την χαράκτρια και εικονογράφο Χριστίνα Δημητροπούλου.



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Αξέχαστη βραδιά στο Παμπελοποννησιακό για τον Δημήτρη Μητροπάνο

news

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: ΝΕΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

news

Η Λυδία Κονιόρδου έρχεται στο Αίγιο

news