PatraiNews.gr
Κόσμος

ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΙΡΑΝ: ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΥ! ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑ


Στα ύψη έφθασαν οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού μετά την είδηση ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε πλήγμα κατά του Ιράν ως απάντηση για την επίθεση με εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους που εξαπέλυσε η Τεχεράνη κατά του Ισραήλ το σαββατοκύριακο.

Η τιμή του αργού τύπου Brent σημείωσε άλμα άνω του 4% ξεπερνώντας τα 90 δολάρια το βαρέλι αμέσως μετά τις πρώτες πληροφορίες από διεθνή μέσα ενημέρωσης για το πλήγμα του Ισραήλ κατά της Τεχεράνης. Στη συνέχεια η τιμή διόρθωσε λίγο, με το τρέχον συμβόλαιο του Brent αυτήν την ώρα να ενισχύεται κατά 1,31% στα 88,25 δολάρια το βαρέλι.

Άνοδο 1,55% καταγράφει και η τιμή του West Texas Intermediate, με το συμβόλαιο του επόμενου μήνα για το αμερικανικό αργό να κινείται στα 84,01 δολάρια το βαρέλι.

Το πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του Ιράν πυροδότησε εκ νέου τους φόβους για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, παρά τις προτροπές της διεθνούς κοινότητας και προς τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να γενικευθεί η κρίση και να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύγκρουση.

Ανοδικά κινήθηκε και η τιμή του χρυσού, αμέσως μετά την είδηση για την ισραηλινή επίθεση, που αυτήν την ώρα κινείται μια ανάσα από τα 2.400 δολάρια η ουγγιά.

Σημειώνεται ότι το πολύτιμο μέταλλο θεωρείται “ασφαλές καταφύγιο” για τους επενδυτές σε περιόδους κρίσεων.

Πηγή: capital.gr

 



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Έσπασε το φράγμα των 520.000 νεκρών στην Βραζιλία

Δημητρίου

Αυτά είναι τα κινητά τηλέφωνα που σταματούν να λειτουργούν από το 2022 (λίστα)

Nikoleta

Αυτός που πρόβλεψε τον θάνατο της Ελισάβετ συνεχίζει: Ο Κάρολος θα παραιτηθεί υπέρ του πρίγκιπα Ουΐλιαμ και παγκόσμιος πόλεμος θα αρχίσει

news