PatraiNews.gr
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Τι υποσχέθηκε η Μίνα Γκάγκα στο ΠΓΝΠ για προσλήψεις και παρατάσεις συμβάσεων

Χαραμάδα ελπίδας για να καλυφθούν άμεσα τα τεράστια κενά στο σύστημα υγείας δημιούργησαν οι ανακοινώσεις που έκανε χθες στην Πάτρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Απαντώντας σε ερώτημα για τις δυσλειτουργίες που προκαλούν τα πολλά κενά του προσωπικού που υπάρχουν στα νοσοκομεία, ανέφερε: «Αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι προκηρύξεις ώστε όλα να γίνονται όλα πιο γρήγορα.

Δηλαδή γυρνάμε τις προκηρύξεις στα νοσοκομεία, κρατάμε την πλατφόρμα για να γίνεται η μοριοδιότηση εθνικά, αλλά οι κρίσεις θα γίνονται στο νοσοκομείο από τους διοικητές και τους γιατρούς ώστε η διαδικασία να είναι πιο γρήγορη. Παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα και στους ειδικευόμενους να μπουν σε μία πλατφόρμα.

Επομένως αλλάζουμε το σύστημα, υιοθετούμε ταχύτατες διαδικασίες και το αποτέλεσμα θα το δούμε μέσα στον Φεβρουάριο».

Η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι η αρχή θα γίνει με προκηρύξεις που θα αφορούν στις πιο επείγουσες ανάγκες. «Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε το σύστημα όπου πάσχει ώστε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες. Θα ξεκινήσουμε με προκηρύξεις εκεί που έχουμε τις μεγαλύτερες ανάγκες και εκεί που θα βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.

Το σύστημα Υγείας έχει αλλάξει πολύ από τότε που σχεδιάστηκε το ΕΣΥ πριν από 40 χρόνια. Εχει αλλάξει η ιατρική και η πρόσβαση. Εχουμε ίντερνετ, έχουμε τηλεϊατρική, έχουν μικρύνει οι αποστάσεις έχουν φτιαχτεί σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, άρα με βάση όλα αυτά πρέπει να γίνει σχεδιασμός από την αρχή που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και να δημιουργεί σε όλους όσοι εργάζονται στο σύστημα υγείας το αίσθημα της ασφάλειας και της ικανοποίησης».

Η ίδια ανακοίνωσε την παράταση των συμβάσεων για όλο το επικουρικό προσωπικό μέχρι τέλος τους έτους.

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Συγκλονίζει το σημείωμα μητέρας – Είχαν ρωτήσει και τον γιο μου στο ίδιο σημείο…

news

Με σφραγίδα Γ. Λέντζα: Η καθιερωμένη ενημέρωση από το δήμο για τα κρούσματα

Χρήστος Βεργαναλάκης

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας παπάς, ένας πολιτικός κι ένας δικηγόρος…

news