PatraiNews.gr
Κόσμος

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΦΩΣ: ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΜΠΟΛΕΜΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (video)


Με μεγαλοπρέπεια έγινε στα Ιεροσόλυμα, η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, που για πρώτη φορά είχε τόσο λίγους προσκυνητές.

Μαζί με τους Ορθόδοξους βρέθηκαν οι Αρμένιοι και οι Κόπτες. Η κατάσταση που επικρατεί στη Μ. Ανατολή έχει προκαλέσει φόβο στους προσκυνητές, γι’ αυτό και κάθε Πάσχα, όπως γνωρίζουμε, συρρέουν ορθόδοξοι στην Ιερουσαλήμ από όλο τον κόσμο, ο αριθμός, είναι αρκετά μειωμένος, μάλιστα έχει ανακοινωθεί από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ότι εντός και εκτός του ναού, για λόγους ασφαλείας, ο αριθμός των πιστών δεν θα ξεπερνά τους 4.200 και φαίνεται μάλιστα ότι αυτό τηρείται.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, η παρουσία της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού είναι έντονη στα στενά δρομάκια της παλαιάς πόλης. Μάλιστα η ελληνική αποστολή για λίγα μέτρα που χωρίζει το Πατριαρχείο με τον Ναό της Αναστάσεως, πέρασε από τέσσερις ελέγχους, από τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Υπεύθυνος της ελληνικής αποστολής είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κότσιρας και συμμετέχουν στην αποστολή ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος.



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Φινλανδία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

news

Σεισμός στην Ιαπωνία: Δεκάδες μετασεισμοί μετά τα 7,6 Ρίχτερ – Ζημιές σε σπίτια και δρόμους

news

Στιβ Τζομπς: Γιατί αυτή η ομιλία του το 2005, με τις τρεις ιστορίες, συναρπάζει ακόμη, με 40 εκατ. views στο Youtube

Nikoleta