PatraiNews.gr
Slider Ελλάδα Οικονομία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ο Πέτρος Ψωμάς είδε τον Γιώργο Παππά


Τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, Γιώργο Παππά, επισκέφτηκε ο Πέτρος Ψωμάς, στα γραφεία του φορέα. Ο επικεφαλής του «σπιράλ» συνοδευόταν από τον Άρη Μαμασιούλα, μέλος της δημοτικής παράταξης και της ομάδας εργασίας #Οικονομία.

Στη συνάντηση υπήρξε αλληλο-ενημέρωση για δράσεις και πρωτοβουλίες, θίχτηκαν θέματα επικαιρότητας και γενικότερου ενδιαφέροντος και ακολούθησε εκτενής συζήτηση που εστιάστηκε σε ζητήματα που αφορούν την Πάτρα.

Η συνάντηση ανέδειξε κυρίως τη σύμπτωση απόψεων των δύο πλευρών για το αναπτυξιακό μοντέλο που χρειάζεται να εφαρμοστεί στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να δημιουργηθούν προοπτικές προόδου και νέες θέσεις εργασίας, απαιτείται εξωστρέφεια και «εισαγόμενος πλούτος».

Ειδικότερα συζητήθηκε η αναγκαιότητα επίσπευσης των θεμάτων της Πατρών-Πύργου και της έλευσης στην πόλη του σιδηρόδρομου, οι προοπτικές δημιουργίας μιας πράσινης και “έξυπνης” Πάτρας, οι μορφές τουρισμού που η περιοχή μπορεί να προσελκύσει (συνεδριακός, θρησκευτικός, Σαββατοκύριακου κ.α.) καθώς και οι μεγάλες ευκαιρίες ανάδειξης του δασυλλίου, του κάστρου, του Παναχαϊκού όρους κ.α.

Ο Πέτρος Ψωμάς είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για πρωτοβουλίες και θέσεις της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου που αφορούν την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Ενδεικτικά παραδείγματα: η συμμετοχή του Γιώργου Παππά στις επιτροπές διαβούλευσης Δήμου και Περιφέρειας, το μνημόνιο συνεργασίας με το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και η διάθεση λειτουργίας του Επιμελητηρίου ως ουσιαστικού συμβουλευτικού φορέα για θέματα αρμοδιότητάς του.

 

 



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Θα κλείσουν δεκάδες καταστήματα τραπεζών το 2021 – Στη Βουλή το θέμα

Nikoleta

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση δύο ετών σε 30χρονο -Κρατούσε αιχμάλωτη στο πατάρι νεαρή κοπέλα

news

Απίστευτο: ο Εισαγγελέας κατηγορεί τη Ρούλα για διαρκές εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης της Τζωρτζίνας

news