PatraiNews.gr
Slider Ελλάδα

Ο γγ του Υπουργείου Παιδείας καθησυχάζει: Μην ανησυχείτε για τις πανελλαδικές. Είναι άλλο το σύστημα ασφάλειας εκεί


Για τις κυβερνοεπιθέσεις στην Τράπεζα θεμάτων μίλησε σε συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης (31/5) ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης επισημαίνοντας πως οι πανελλήνιες 2023 είναι διασφαλισμένες καθώς «είναι διαφορετικό το σύστημα δεν μπορεί να επηρεαστεί από επιθέσεις».

«Η λειτουργία των πανελλαδικών εξετάσεων είναι διασφαλισμένη. Έχει ένα πολλαπλά εγγυημένο σύστημα ασφάλειας, δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα, το λέμε με μεγάλα γράμματα» τόνισε.

Το θέμα των εξετάσεων του Λυκείου είναι τελείως διαφορετικό από των Πανελλαδικών το οποίο δεν μπορεί να επηρεαστεί από τέτοιου είδους κακόβουλες επιθέσεις, υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης, αναφερόμενος στην «πιο σημαντική επίθεση ηλεκτρονικά, όπως αποδείχθηκε ιστορικά, που έχει δεχθεί ο Οργανισμός, τόσο σε έκταση όσο και σε χρονική διάρκεια» κατά τις ενδοσχολικές εξετάσεις τις προηγούμενες δύο ημέρες.

Το σύστημα των Πανελλαδικών είναι ένα σύστημα με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης και τόνισε «θέλω να είναι ήσυχοι, απόλυτα ήσυχοι οι μαθητές μας, οι εκπαιδευτικοί μας και οι γονείς».



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Κορωνοϊός: 6.926 κρούσματα σήμερα, 72 θάνατοι και 359 διασωληνωμένοι

news

Απορρίφθηκε η μη αδειοδότηση του Απόλλωνα στον ΕΣΑΚΕ

Δημητρίου

Σε άμεσο κίνδυνο Αχαϊα και Ηλεία και το Σάββατο για πυρκαγιές