PatraiNews.gr
Πολιτισμός

Χιλιάδες Πατρινών στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, σε Υψηλά Αλώνια και Ομόνοια (δείτε φωτό)


 

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνεθεσαν χθες Τετάρτη στα Υψηλά Αλώνια,λ και την Ομόνοια, το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανωσε ο δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τον σύλλογο Ανθοπωλών για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς.

 

Σημείο αναφοράς και των φετινών δράσεων ήταν πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας. Χιλιάδες πατρινοί παρακολούθησαν στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων μια χορευτική και μουσική πανδαισία με χορούς και τραγούδια απ΄ όλη την Ελλάδα, δείγμα του μεγαλείου της ερασιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης.

Στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων περισσότεροι από 600 χορευτές και χορεύτριες από 32 χορευτικούς συλλόγους, παρουσίασαν παραδοσιακούς ρυθμούς και χορούς.

Τα συγκροτήματα συγκεντρώθηκαν στις 6.30 το απόγευμα στο άνω μέρος της πλατείας Τριών Ναυάρχων και στη συνέχεια παρήλασαν περιμετρικά της πλατείας Υψηλών Αλωνίων φορώντας τις παραδοσιακές τους στολές.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα με τα σχήματα να παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς στα δύο πατάρια.

Το αντάμωμα πραγματοποιήθηκε από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πάτρας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών σχέσεων.

Στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία Ομονοίας ξεκίνησε συναυλία με την Ορχήστρα “Bandarte”, που έπαιξε έντεχνα, ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά και πολιτικά τραγούδια



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Η Σία στο Πολύεδρο, στην Τσιγγάνικη Φτώχεια

news

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ 25 και 26 ΜΑΪ́ΟΥ ΣΤO “ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΊΟ”

news

Ερχεται πάλι στην Αχαϊα ο Βελισσάρης! Κλείστε θέση!

news