PatraiNews.gr
Πολιτισμός

Ο σπουδαίος Γιώργος Αρμένης για την αιγιώτισσα αρχόντισσα της πίστας Μαίρη Μαράντη


Ο πολύ γνωστός και χαρισματικός ηθοποιός Γιώργος Αρμένης αποχαιρετά την σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια από το Αίγιο Μαίρη Μαράντη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ύστερα από μία σύντομη «μάχη» με τον καρκίνο.

Είναι η ταινία όπου η φωνή της αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη του ηθοποιού, ο οποίος υποδυόμενος τον Μάκη Τσετσένογλου, κατάφερε να… αυτοπυρποληθεί και να αφήσει το στίγμα του στον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του ’90.

«Αν δεν με συνόδευε η σπουδαία φωνή της Μαίρης Μαράντη, δεν θα μπορούσα να ανάψω φωτιά μόνος μου και να καώ ολόκληρος»

Η ταινία αυτή του 1998 αποτέλεσε ίσως την μεγαλύτερη επιτυχία της Μαίρης Μαράντη, καθώς με την φωνή της ενέπνευσε τον πρωταγωνιστή να βάλει φωτιά και να καεί ολόκληρος σε μία μαγνητοσκόπηση που μπορούσε να γυριστεί μια και μοναδική φορά!

Έπειτα από ελάχιστες πρόβες και, μάλιστα, σε μόλις ένα γύρισμα δηλαδή η μεγάλη Μαίρη, με την υπέροχη φωνή της, κατάφερε να «πείσει» για την ολοκληρωτική καταστροφή όχι μόνο τον «Μάκη», αλλά και τους θεατές περνώντας το μήνυμα την απόλυτης απελπισίας μόνο με το τραγούδι της.

«Αν δεν με συνόδευε η σπουδαία φωνή της Μαίρης Μαράντη, δεν θα μπορούσα να ανάψω φωτιά μόνος μου και να καώ ολόκληρος»: Ακριβώς με αυτή την φράση, τόσο εύστοχη που με μόλις λίγες λέξεις αποκαλύπτεται το μεγαλείο του ταλέντου της, ο Γιώργος Αρμένης περιγράφει πώς βγήκε το άρτιο αποτέλεσμα μίας σκηνής του 1998 που έχει μείνει αξέχαστη στον χρόνο, και στην οποία ακούστηκε για πρώτη φορά μια από τις πιο διάσημες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου: «Ηλία ρίχ’το!».

Αναφερθείς στην συνεργασία του με την λαϊκή τραγουδίστρια για την ταινία «Όλα είναι δρόμος» του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, ο κ. Αρμένης αναφέρει πως: «Αν δεν είχα την φωνή της Μαίρης Μαράντη στην ορχήστρα, δεν θα μπορούσα να ανάψω φωτιά και να καώ ολόκληρος.

Είχα βάλει οινόπνευμα παντού, μέχρι και στις τσέπες μου, άρχισα να χορεύω, στη συνέχεια πέταξα την καμπαρντίνα μου που είχε “αρπάξει” ολόκληρη… Ήταν μια υπέροχη στιγμή».

«Την αγαπούσα πολύ, ήταν μια μεγάλη κυρία με ήθος. Ήταν ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος. Το μόνο που ήθελε ήταν να τραγουδάει» πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Η συγκεκριμένη σκηνή, γυρίστηκε σε ένα σκυλάδικο που στην πραγματικότητα λεγόταν «Ζυγός» και βρισκόταν στον οδό Λαγκαδά στην έξοδο της Θεσσαλονίκης.

Προκειμένου να γυριστεί, ο Γιώργος Αρμένης έμεινε άυπνος δύο ημέρες, για να καταφέρει να μπει στον ρόλο του. Έπειτα από ελάχιστες πρόβες, έφτασε η ώρα της μαγνητοσκόπησης, η οποία έπρεπε να γίνει, μια και μοναδική φορά.

Σημειώνεται πως η Μαίρη Μαράντη έφυγε από την ζωή το απόγευμα του Σαββάτου (28/10) έπειτα από σύντομη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Είχε τον τίτλο της «Βασίλισσας της Πίστας» ενώ τραγούδησε πολλές μεγάλες επιτυχίες κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1970, διαγράφοντας μια δισκογραφική πορεία 30 χρόνων.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Αίγιο, στην γενέτειρά της.

 



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Για τρίτη χρονιά Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού η Μαρία Κυριακοπούλου

news

Θέατρο “όροφως” – Η bijoux de kant παρουσιάζει στην Πάτρα “Η αλήθεια είναι” του Δημήτρη Δημητριάδη – 26, 27 & 28 Φεβρουαρίου

news

Πίνει τσίπουρο και χορεύει ο Ρωμανός την επόμενη Κυριακή

news