PatraiNews.gr
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πανικός στον Εύηνο Ποταμό: κατέρρευσε και η πρόχειρη γέφυρα, στο πόδι όλη η περιοχή!


Μετά την κατάρρευση της πρόχειρης διάβασης στον Εύηνο ποταμό, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί σε έκτακτη σύσκεψη που θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη στην πλατεία του Γαλατά.

Οι βροχές ξεκίνησαν νωρίς φέτος με αποτέλεσμα ο Εύηνος να κατεβάσει για πρώτη φορά έστω και λίγο.

Τα φερτά υλικά όμως έκλεισαν την δίοδο του νερού από το πρόχειρο πέρασμα και ένα τμήμα του παρασύρθηκε.

Η πρόσβαση αυτή που είχε φτιαχτεί για την πολιτική προστασία φέτος το καλοκαίρι και άτυπα εξυπηρετούσε τους κατοίκους που από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν έχουν πρόσβαση και αναγκάζονταν να κάνουν 70 χιλιόμετρα για να πάνε στο Ευηνοχώρι.

«Φτάσαμε στα τέλη Αυγούστου και όχι μόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, αλλά σήμερα τα χαράματα κατέρρευσε και η πρόχειρη γέφυρα, οπότε πάλι ο ίδιος γολγοθάς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η πρόσκληση:

Φίλες και φίλοι, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, στις 13 Ιουλίου 2022, με σχετικό Δελτίο Τύπου, εκφράσαμε την έκδηλη ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό μας για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει κανένα από τα έργα αποκατάστασης της επικοινωνίας στον Εύηνο, παρόλο που βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, καθώς και την αγωνία και τον φόβο, μη μας «προλάβει ο καιρός» και από το φθινόπωρο ζήσουμε πάλι τα ίδια.

Με το ίδιο Δελτίο Τύπου εκφράσαμε σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την τήρηση των ανακοινωθέντων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των μελλοντικών έργων και τη διαπίστωση πως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη δεν κρίνεται μόνο η τύχη των έργων, αλλά και η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα των αρμοδίων.

Φτάσαμε στα τέλη Αυγούστου και όχι μόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, αλλά σήμερα τα χαράματα κατέρρευσε και η πρόχειρη γέφυρα, οπότε πάλι ο ίδιος γολγοθάς.

Για τον λόγο αυτό καλούνται τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, καθώς και οι κάτοικοι σε έκτακτη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:00΄ στην πλατεία της Κοινότητας Γαλατά, με θέμα την ανταλλαγή απόψεων για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Ανησυχία: Οι μωβ μέδουσες εμφανίστηκαν στο Ιόνιο…

Δημητρίου

Μπούκαρε στο σπίτι 68χρονης στον Σταφιδόκαμπο και την ξάφρισε

news

Παπαδημάτος σε Πελετίδη: εσείς που τόσο πολύ κόπτεστε για την ασφάλεια δημοτών και εργαζομένων, γνωρίζετε την παρουσία του σκάφους-βόμβα στη Μαρίνα;

Χρήστος Βεργαναλάκης