PatraiNews.gr
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Οι μετακινήσεις στην Πάτρα γίνονται «πράσινες»


Ο Δήμος Πατρέων επιχειρεί εδώ κι έναν χρόνο να περάσει στην εποχή των πράσινων μετακινήσεων με την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων, εκμεταλλευόμενος προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο Δήμος Πατρέων είχε καταθέσει φάκελο πέρσι για τη χρηματοδότηση του έργου που αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο και έχει προϋπολογισμό 434.000 ευρώ.

Από αυτή την πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος, εγκρίθηκε ποσό κοντά στις 100.000 ευρώ για να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή ενός ευρωπαϊκού προγράμματος άμεσα. Μέχρι το τέλος του 2022 αναμένεται να έχουν κατατεθεί οι οικονομικές προσφορές ενδιαφερόμενων προμηθευτών, ώστε η Πάτρα να αποκτήσει μέσα στο 2023 τα πρώτα ηλεκτρικά της ποδήλατα!

Το συγκεκριμένο έργο, περιλαμβάνει ένα σύστημα μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων όπου θα επιτρέπεται η αυτόματη μίσθωση χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίδει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Μάσκα ΚΝ95 σε λεωφορεία και σούπερ μάρκετ: Πόσο κοστίζει

Nikoleta

Η Πάτρα τίμησε την ιστορική μνήμη της Μάχης στο Σαραβάλι

news

Ο Πελετίδης ανοίγει απόψε ξενώνα για τους άστεγους της Πάτρας λόγω επιδείνωσης του καιρού

news