PatraiNews.gr
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Νέος εξοπλισμός και ενεργειακή αναβάθμιση στο ΠΓΝΠ


Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και αρμόδιο για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπο Μπονάνο, όπου ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του νοσοκομείου τόσο για την εξέλιξη της προμήθειας σύγχρονου ξενοδοχειακού εξοπλισμού, όσο και για την πορεία των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδότησε με 1,1 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την απόκτηση 265 νέων ηλεκτρικών κρεβατιών νοσηλείας για τις ανάγκες των κλινικών του ΠΓΝΠ, όπως επίσης την προμήθεια 50 φορείων και τριών κρεβατιών επιτόκων.  Ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός θα ενισχυθεί επίσης με 85 εξεταστικές κλίνες, 250 καρέκλες θαλάμων, 50 αμαξίδια και  35 τροχήλατα ιματισμού προϋπολογισμού 77.750 ευρώ.

Αφού ο Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε σε χώρους του Νοσοκομείου και είδε το νέο εξοπλισμό, ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο διοίκησης όπου υπήρξε εκτενής ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των έργων ενεργειακής αναβάθμισης που εκτελούνται τον τελευταίο χρόνο στο ΠΓΝΠ και χρηματοδοτούνται με 6,5 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020. Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την καθοδήγηση του Υπουργείου Υποδομών και της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Τετ α τετ Πελετίδη με τον νέο Διοικητή του Λιμενικού Σώματος

news

Στην Πάτρα οι Χατζηδάκης, Πλεύρης και Κυμπουρόπουλος

Δημητρίου

Δόθηκε στον Κ. Πελετίδη η μελέτη για τον πολυχώρο στα Παλαιά Σφαγεία

Χρήστος Βεργαναλάκης