PatraiNews.gr
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ: “ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ”


«Η ακρίβεια θερίζει και η δημόσια οδοντιατρική περίθαλψη πεθαίνει»

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα «Σε δραματική κατάσταση η δημόσια οδοντιατρική περίθαλψη» κατέθεσαν είκοσι (20) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Στο περιεχόμενο της κοινοβουλευτικής ερώτησης περιγράφεται με ακρίβεια η δυστοπική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια οδοντιατρική περίθαλψη και συγκεκριμένα τα Ειδικά Κέντρα Φροντίδας – Οδοντιατρικά Κέντρα της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και αντανακλά την εικόνα σε όλη την Ελλάδα, λόγω της υποστελέχωσης και της ελλιπούς έως μηδενικής κρατικής χρηματοδότησης.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι πολίτες λόγω της ακρίβειας και της συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών έχουν μειώσει δραματικά τις δαπάνες για τη στοματική τους υγεία, η κακή κατάσταση της οποίας επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής τους και κλονίζει την ευρύτερη υγεία τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ερωτάται ο υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες και μέσα θα προβεί για την στελέχωση και επαρκή χρηματοδότηση των κέντρων αυτών και αν υπάρχει εθνική στρατηγική για τη στοματική υγεία.



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Τι είδε ο Χαρ. Μπονάνος στο εργαστήριο του Χαμόγελου του Παιδιού

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου

Συνελήφθη πρώην αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης

news