PatraiNews.gr
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΏΣΕΙΣ


Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν και τη Δυτική Ελλάδα, απηύθυνε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Το  βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβα και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει σήμερα Πέμπτη (18/04), την Ιταλία ενώ μέσα στην Παρασκευή (19/04) θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

 

Όπως επεσήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, «τα προγνωστικά στοιχεία που – μέχρι στιγμής – έχουμε στη διάθεσή μας δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η αστάθεια που θα συνοδεύει αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι ικανή να δημιουργήσει τον ακραίο καιρό, που σημαίνει ότι είναι δυνατόν τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι, έντονους κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους, θυελλώδεις ανέμους.

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

Αναφορικά με τις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έγραψε: «Οι περιοχές που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες έστω και σε τοπικό επίπεδο με έντονα – επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι τα δυτικά – κεντρικά – βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σε αυτά τα τμήματα που μόλις επισημάναμε, βάζουμε έναν παράγοντα κινδύνου ακόμη πιο αυξημένο σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες εκτάσεις.

Εκεί δίνουμε μια παραπάνω βαρύτητα διότι οι θάλασσές μας εμφανίζονται πιο θερμές από το κανονικό της εποχής γεγονός που μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια και θερμότητα παραπάνω το εν λόγω κύμα κακοκαιρίας».



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Πόλεμος Πετράκου – Δροδώση για κορονοϊό: «Καθάρματα και ανθρωπάκια»

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή στη Βουλή για τη λήψη μέτρων στήριξης της εστίασης

Nikoleta

Στην κόψη του ξυραφιού: Η ΕΛΑΣ ετοιμάζει μπλόκο στα τρακτέρ!

news