PatraiNews.gr
Slider ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Πάτρα - Δυτική Ελλάδα ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ Πολιτική

ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ: “Ο Πελετίδης θα επανεκλεγεί Δήμαρχος από …τον 1ο γύρο!”


Μνημείο αμετροέπειας και ποδηγέτησης του λαϊκής ετυμηγορίας, είναι η τοποθέτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας, όπως την εξέφασε σε ομιλία του στα Ζαρουχλέϊκα, το Σάββατο 22 Απριλίου.

Ενώ παράλληλα ειρωνεύτηκε τους επαγγελματίες εκπροσώπους του Τύπου, που κάλυπταν την εθιμοτυπική συνάντηση των επικεφαλής των τοπικών επιτροπών της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, κυρίων Κουνάβη, Σιδηρόπουλου και Μοίραλη αντίστοιχα, σε χώρο εστίασης της πλ. Γεωργίου, χαρακτηρίζοντάς τους δημοσιογράφους σε …εισαγωγικά!

 

Ο “ισόβιος” βουλευτής του ΚΚΕ στην Αχαΐα, ερμήνευσε κατά το δοκούν, όσα είπαν σε αυτή τη συνάντηση οι επικεφαλής των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, λέγοντας:

«Έχουν τόσο μεγάλη ανησυχία τα επιτελεία των άλλων κομμάτων απ’ την πορεία ισχυροποίησης του ΚΚΕ, που απροκάλυπτα, όπως έκαναν οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μπροστά σε “δημοσιογράφους” σε συνάντησή τους μεταξύ φαγητού και πιοτού, όχι μόνο συζήτησαν για το πώς θα διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση, αλλά προχώρησαν και παρακάτω, όταν ο πρόεδρος της τοπικής ΝΔ κάλεσε τους άλλους δύο ομοτράπεζούς του, να έχουν κοινή στάση αλληλοϋποστήριξης στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, για να αντιμετωπίσουν τον “κίνδυνο” Πελετίδη, βρίσκοντας μάλιστα ευήκοα ώτα από τους άλλους δύο.”

 

Στη συνέχεια ο κ. Καραθανασόπουλος, καθόρισε από τώρα το αποτέλεσμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, με το αποτέλεσμα που έχει σχεδιάσει το κόμμα του. 

Είπε συγκεκριμένα:O Κώστας Πελετίδης θα βγει και πάλι με την ψήφο του πατραϊκού λαού δήμαρχος της Πάτρας, ακόμη πιο ενισχυμένος και μάλιστα από τον πρώτο γύρο.”

Ίσως ο κ. Καραθανασόπουλος τα είπε αυτά, γιατί κάπως έτσι ξέρει ότι συμβαίνει στις εκλογές των κομμουνιστικών κρατών, όπου το αποτέλεσμα είναι ήδη γνωστό, πριν καν ανοίξουν οι κάλπες… 

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Είχε προηγηθεί δήλωση / απάντηση του Συντονιστή της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Σιδηρόπουλου στο σχόλιο Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ:

“Με fake news και παραμύθια της Χαλιμάς επιλέγει η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ να ξεκινήσει την επίσημη προεκλογική περίοδο στην Αχαΐα.

Την Παρασκευή το μεσημέρι συναντήθηκα παρουσία δημοσιογράφων, με τους επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ Αντώνη Κουνάβη και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Μοίραλη, μετά από δημόσια πρόσκληση του πρώτου, και στην οποία είχε προσκληθεί και η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ. Η συνάντηση αυτή είχε ως στόχο την ρύθμιση θεμάτων αναφορικά με τις μεγάλες συγκεντρώσεις και τη γειτνίαση των εκλογικών κέντρων, καθώς και τη δέσμευση όλων για την διεξαγωγή του επικείμενου προεκλογικού αγώνα σε πλαίσια πολιτικού πολιτισμού. Σκοπός μας ήταν να αναδείξουμε  ότι παρά τις ουσιαστικές και σημαντικές πολιτικές διαφορές, ο προεκλογικός αγώνας στην περιοχή μας θα διεξαχθεί χωρίς ακρότητες. Η αντιπαράθεση μας θα είναι πολιτική και ιδεολογική με κατάθεση προγραμματικών προτάσεων προς την τοπική κοινωνία.

Στο περιθώριο της συζήτησης έγινε αναφορά από τον κ. Κουνάβη (χωρίς αυτό να αποτελεί προσυμφωνημένο πλαίσιο συζήτησης) σε ζητήματα που αφορούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικότερα στο Δήμο Πατρέων. Η συγκεκριμένη αναφορά του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ δεν με αφορά προσωπικά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει αποφασίσει τι θα πράξει τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Από το βήμα της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ανακοινώθηκε, από τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο πρόσωπο του Βασίλη Αϊβαλή ως υποψηφίου Δημάρχου για την πόλη της Πάτρας. Μια υποψηφιότητα που και προσωπικά θεωρώ ότι μπορεί να συνθέσει τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης και όχι μόνο να περάσει στον δεύτερο γύρο αλλά και να φέρει τη νίκη.

Αυτή η πεποίθηση μου ενισχύεται από το γεγονός ότι ήδη η αγωνία του ΚΚΕ το οδηγεί σε κουτοπόνηρες πρακτικές. Η σπέκουλα που προκαλεί οφείλεται στο ότι η δημοτική αρχή του ΚΚΕ νιώθει ήδη εγκλωβισμένη και στο ότι θα επιτύχει στον πρώτο γύρο ποσοστά που δεν παραπέμπουν σε μια επιτυχημένη δημοτική αρχή.

Όλα τα άλλα είναι εκ του Περισσού!

Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Συντονιστής Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Aνατριχιαστική η περιγραφή της αδελφής της Ρούλας για το μοιραίο βράδυ που έσβησε η Ιριδα…

news

Τι συμβαίνει με τα ρεπό των εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων; Ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

news

H εορτή του Οσίου Αλεξίου στην Πάτρα – Φωτος

news