PatraiNews.gr
Slider Οικονομία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων: Κάνει επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ


Μια από τις επιχειρήσεις που προχωρούν στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ζωοτροφών είναι ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, με μια επένδυση συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεταρισμού Παύλος Σατολιάς, η επένδυση αφορά σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο ζωοτροφών. Σκοπός είναι ο Συνεταιρισμός να παράγει ζωοτροφή σε µορφή πέλετ, καθώς και να προσφέρει στα μέλη του παραγωγούς εναλλακτικές µορφές εκτροφής, βελτιώνοντας ακόµα περισσότερο την ποιότητα του γάλακτος που αποτελεί την πρώτη ύλη για τη βαρελίσια φέτα του Συνεταιρισµού.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισµού εκτιµά ότι το χρονικό διάστηµα που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση του καινούργιου εργοστασίου παραγωγής ζωοτροφών θα ανέλθει σε περίπου ένα έτος.

Η κατασκευή της µονάδας έχει ενταχθεί και ενισχύεται από πόρους του Ταµείου Ανάκαµψης.

Παράλληλα, επιδίωξη του Συνεταιρισμού είναι η μείωση του κοστους εκτροφής των ζώων, το οποίο επιβάρυνε σηµαντικά το σύνολο της παραγωγικής βάσης το τελευταίο διάστηµα.

Αυτή τη στιγµή, από τα 45 εκατ. ευρώ που είναι ο τζίρος του Συνεταιρισµού των Καλαβρύτων, τα 8 εκατ. ευρώ προέρχονται από την πώληση ζωοτροφών στα µέλη του, κάτι που αναµένεται ότι θα ενισχυθεί σηµαντικά ως οικονοµικό µέγεθος κατά τα επόµενα χρόνια.

Ο Συνεταιρισµός Καλαβρύτων προµηθεύεται πρώτη ύλη για τις ζωοτροφές του από τους Συνεταιρισµούς της Ηλείας, των Σερρών, της Δράµας, της Καβάλας, της Λάρισας.

Οι συνολικές πωλήσεις σε όγκο ανά έτος ανέρχονται σε περίπου 15.000 τόνους τελικού προϊόντος. Το προς υλοποίηση έργο βρίσκεται στα πρώτα στάδια και η νέα µονάδα θα έχει δυναµικότητα παραγωγής έως και 10 τόνων ανά ώρα.



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Πενθεί η εκπαιδευτική κοινότητα Ηλείας και Αχαϊας για την Γεωργία Γεωργακοπούλου

news

Ηχηρή παρέμβαση του Αλ. Κούγια: ετοιμάζει μηνύσεις για τη διαρροή των καταθέσεων των ιατροδικαστών!

news

Και από Δυτική Αχαϊα έδωσαν παρών στη συνάντηση δημάρχων του Π. Ψωμά

news