PatraiNews.gr
Κόσμος

Λέκκας: Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη μέχρι το 2024


Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί στη γείτονα χώρα μετά τους χθεσινούς δυνατούς μετασεισμούς στις ήδη ισοπεδωμένες περιοχές, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν και όσα κτίρια είχαν καταπονηθεί αλλά παρέμειναν όρθια, να σκοτωθούν 6 επιπλέον άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

Ορισμένοι επιστήμονες έκαναν λόγο για μετασεισμούς, ωστόσο Τούρκος σεισμολόγος εκτιμά πως επρόκειτο για κύριους σεισμούς.

O καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στον ΣΚΑΪ για το κατά πόσο θα πρέπει να ανησυχούμε για τον ελλαδικό χώρο, ενώ προειδοποίησε για νέο ισχυρό σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ στις ήδη πληγείσες περιοχές σε μήκος 600 χλμ και πλάτος 50χλμ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, το ντόμινο μπορεί να επηρεάσει άμεσα το τόξο της Κύπρου ενώ το πιο σημαντικό είναι το πότε θα κάνει μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη.

«Οι σεισμολόγοι διεθνώς περιμένουν να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης μέχρι το 2024 και να δώσει ισχυρό σεισμό»

«Όταν γίνει ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, θα εκτιμηθεί και μετά θα δούμε πώς μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα», ανέφερε.



Source link

Παρόμοια Άρθρα

12 νεκροί από τις πλημμύρες στο μετρό της Τσεντσόου

Δημητρίου

American Murder: Το ντοκιμαντέρ του Netflix με τις τρανταχτές ομοιότητες με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά (βίντεο)

Nikoleta

Οι σεισμογράφοι «γράφουν» συνεχώς!

Δημητρίου