Η Επιτροπή πετάει τη μπάλα στην Κεραμέως για τα Λύκεια της Αχαϊας! Ούτε τα self test θα έρθουν έγκαιρα...

Create: 07/04/2021 - 14:47

Ολοκληρώθηκε με διαφωνίες η συνεδρίαση των επιδημιολόγων. Οι ειδικοί αποφάσισαν να εισηγηθούν το άνοιγμα όλων των Λυκείων από την Δευτέρα 12 Απριλίου. Οσον αφορά την Αχαϊα, όμως, η Επιτροπή πετάει τη μπάλα στην Κυβέρνηση όπως και με το λιανεμπόριο. Ουσιαστικά η Επιτροπή καλεί την Κεραμέως και τον Κικίλια ν' αποφασίσουν αυτοί αν τα Λύκεια θα ανοίξουν και στην Αχαϊα!

Αλλά υπάρχει κι άλλο θέμα: τα self test θα έρθουν στην Αχαϊα την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι να έρθουν, δεν θα ανοίξουν τα Λύκεια. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εισήγηση των ειδικών περιέχει και προϋποθέσεις. Οι ειδικοί επίσης άφησαν την απόφαση στην κυβέρνηση για το αν θα ανοίξουν τα Λύκεια και στις βαθιά κόκκινες περιοχές. Ανακοινώσεις με λεπτομέρειες για το άνοιγμα των Λυκείων θα κάνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να συμμετάσχουν στα μαθήματα δια ζώσης οι μαθητές του Λυκείου θα πρέπει να προμηθευτούν όπως και οι εκπαιδευτικοί τα self test από τα φαρμακεία όλη της χώρας. Τα self test θα μπορούν να τα προμηθευτούν μόνο οι μαθητές του Λυκείου από αύριο Πέμπτη 8 Απριλίου και όπως είχαν δηλώσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν έχουν μαζί τους την βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.