Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Μας ξεχάσατε κύριε Υπουργέ...

Create: 07/06/2021 - 18:10

Την αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας προκάλεσε η μη επίσκεψη του αν. Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στη νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδας. Αναλυτικά σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν:

“Την ιδία ώρα που επισκέπτονταν την Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου o αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης με το επιτελείο του, στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου έδινε μάχη στην γενική εφημερία νομού του χειρουργικού – ορθοπεδικού τομέα. Με τροχαία ατυχήματα και αρκετά περιστατικά στα επείγοντα, οι λιγοστοί εναπομένοντες γιατροί και λοιπό προσωπικό διεκπεραίωναν το ένα μετά το άλλο,δύσκολα περιστατικά με αυταπάρνηση, συνέπεια και επαγγελματισμό. Τα συναισθήματα ανάμεικτα, αλλού συσκέψεις «παραγόντων» να αυτοθαυμάζονται με ευχολόγια και αλλού η μάχη σε ένα μέτωπο χωρίςκαρδιολόγο,παθολόγο, βασικές ιατρικές ειδικότητες, χωρίς ειδικευόμενους, χωρίς βοηθούς ιατρούς. Παρατηρώντας προσεκτικά τη περιοδεία του κυβερνητικού κλιμάκιου αρχικά στον νομό Λακωνίας και στην συνέχεια στο νομό Ηλείας, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής. Στο νομό Λακωνίας επισκέφθηκαν τόσο το νοσοκομείο της Σπάρτηςόσο και το νοσοκομείο Μολάων. Εκεί συναντήθηκαν με εκπροσώπους εργαζομένων και ιατρών και στα δυο ιδρύματα. Δυστυχώς στην συνέχεια επισκεπτόμενοι την Ηλεία αγνόησαν τους εκπροσώπους εργαζομένων και ιατρών, αγνόησαν την νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας και στην κλειστή «υπηρεσιακή» σύσκεψη αλληλοσυγχαίρονταν για την επιτυχή έκβαση της πανδημίας… Αλήθεια πού??Στην Ηλεία?? Που κάθε εβδομάδα υπάρχει διαμαρτυρία φορέων,σωματείων,κομμάτων, δήμων,για τα χάλια των νοσοκομείων; Στα δελτία τύπου που διαβάσαμε δεν είδαμε λέξη για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, δεν ακούσαμε κουβέντα για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, για κατάργηση νοσοκομείων στα 20 χιλιόμετρα…και ας το έχουμε αναδείξει πανελληνίως. Αυτή η ένοχη σιωπή δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη.
Κύριε υπουργέ υπάρχουν καταγγελίες για τις διοικήσεις των νοσοκομείων μας και ένας κόσμος που «βοά» για τα τεκταινόμενα. Ούτε αυτά σχολιάσατε, αλλού όμως σε άλλους νομούς «πέφτουν κεφάλια». Εκθειάσατε τους εμβολιαστικούς ρυθμούς και την ίδια ώρα από τηλεόρασης, ο συνάδελφος σας υπουργός κ.Χαρδαλιάς, στο απογευματινό δελτίο ενημέρωσης καυτηρίαζε τους χαμηλούς εμβολιαστικούς ρυθμούς στο νομό Ηλείας. Αποφασίστε τελικά τι ισχύει.
Θέλουμε να ελπίζουμε την επόμενηφορά που θα επισκεφθείτε την Ηλεία, θα μας κάνετε την τιμή να μας ακούσετε και εμάς. Εκπροσωπούμε τους συνάδελφους μας και αν και είμαστε με καλυμμένα στόματα έχουμε φωνή, φλόγα και λέμε αλήθειες, έχουμε δύναμή και αποφασιστικότητα.. Υποστηρίζουμε και προάγουμε το δίκαιο ,το σωστό, το ωφέλιμο για την κοινωνία ,για τους εργαζόμενους, για την δημόσια υγεία”.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.